Contact

Aannemersbedrijf van Zoelen bv
Postbus 8079
3503 RB Utrecht

kantoor

Nevadadreef 58,
3565 CC Utrecht

telefoon 030 263 11 11
fax 030 262 32 74
   
e-mail info@vanzoelen.nl
internet www.vanzoelen.nl

ArchiRenovatie

Een renovatieconcept welke duurzaamheid, architectuur en energiebesparing samenbrengt.



Downloads

     

Volg ons

RSS-feed
Volg ons op Twitter
Bezoek onze Facebook-pagina

Vacatures

  • Stageplaats assistent wer...
  • Stageplaats assistent uit...
  • BBL of BOL stageplekken

  • > Meer vacatures
    Klik hier voor een grotere foto van De Blauwe Vogel opgeleverd

    De Blauwe Vogel opgeleverd

    Onlangs heeft Van Zoelen het kinderdagcentrum De Blauwe Vogel opgeleverd. De Blauwe Vogel biedt dagbesteding, begeleiding en behandeling aan kinderen tot 18 jaar met een meervoudige complexe beperking. Het bestaande gebouw was verouderd en heeft plaats gemaakt voor een nieuw en modern pand.

    Van Zoelen heeft zorg gedragen voor het nieuwe pand van het kinderdagcentrum. De kinderen kunnen worden in gedeeld in één van de acht woongroepen. In elke woongroep zitten 6 of 7 kinderen. Zo hebben ze steeds hun eigen woongroep met steeds dezelfde begeleiders. Elke woongroep heeft een eigen kleur gekregen wat voor herkenning bij de kinderen zorgt.

    Alle benodigde ruimten voor het kinderdagcentrum zijn gepositioneerd rondom de binnentuin of ook wel belevingstuin genoemd. In de belevingstuin kunnen op verschillende manieren de zintuigen van de kinderen worden geprikkeld. De puur esthetische balklaag in deze tuin heeft een wat speelse uitdraging.

    In de luifel aan de voorzijde van het gebouw bevindt zich een lichtkoepel met gekleurde glasplaten. Door middel van het daglicht geeft dit een pallet aan kleuren in het plafond van de luifel. Een speels effect, maar ook een herkenning voor de kinderen.

    In de hal aan de bosrand bevinden zich kasten voor de persoonlijke spullen van de kinderen. De kasten hangen wat hoger aan de wand, zodat er onder deze kasten plaats is voor rolstoelen.

    Het grootste gedeelte van de kinderen die dagelijks bij De Blauwe Vogel komen zijn rolstoelgebruikers. Hiervoor zijn er door het hele pand tilliftsystemen aan het plafond te vinden. Transfers kunnen op deze manier gemakkelijk uitgevoerd worden.
    Zelfs het therapiebad is te bereiken via de tillift. De kinderen kunnen met de lift het water in getild worden. De lift loopt tevens door naar de binnentuin. Op deze manier kunnen de kinderen snel en gemakkelijk buiten komen.

    De buitengevels van het gebouw zijn uitgevoerd in Click Brick welke is uitgevoerd als patroon. Dit houdt in dat de muur gemetseld is zonder specie. Voor het eerst in Nederland is dit met geglazuurde stenen op deze manier uitgevoerd.

    De betontrap is één van de twee toegangsmogelijkheden naar de eerste verdieping. Hier bevinden zich onder andere kantoren, ergotherapie en fysiotherapie. De kinderen kunnen naar deze verdieping via de glazen lift welke zich bevindt aan de kant van de parkeerplaats en de personeelstoegang.
    Wanneer je via de betontrap of de glazen lift in de lange gang van de eerste verdieping bent gekomen komt een open geheel je tegemoet. De lange gang beschikt over een vide, wat een open geheel geeft met de begane grond.

    De algemene keuken en de technische ruimte bevinden bij de parkeerplaats achter de linit-beglazing. Overigens is in het hele gebouw ook aan de medewerkers gedacht. Zo zijn er voor hen de open kantoren, het tilliftsysteem (handmatig tillen van kinderen is verleden tijd) en het dakterras waar ze hun ontspanning kunnen vinden.