Contact

Aannemersbedrijf van Zoelen bv
Postbus 8079
3503 RB Utrecht

kantoor

Nevadadreef 58,
3565 CC Utrecht

telefoon 030 263 11 11
fax 030 262 32 74
   
e-mail info@vanzoelen.nl
internet www.vanzoelen.nl

ArchiRenovatie

Een renovatieconcept welke duurzaamheid, architectuur en energiebesparing samenbrengt.Downloads

Beleidsverklaring 2016-2019 Algemene inkoop- en onderaannemingsvoorwaarden Algemene voorwaarden voor Aanneming werk Consumentenvoorwaarden Verbouwingen van Stichting Bouwgarant    

Volg ons

RSS-feed
Volg ons op Twitter
Bezoek onze Facebook-pagina

Vacatures

 • Afstudeeropdracht brandpr...
 • Stageplaats assistent wer...
 • Stageplaats assistent uit...

 • > Meer vacatures
  Klik hier voor een grotere foto van Geslaagde Op Kop Workshop Duurzaam Bouwen!

  Geslaagde Op Kop Workshop Duurzaam Bouwen!

  Duurzaam bouwen, daarvoor kwamen tientallen koplopers en geïnteresseerden 5 oktober jongstleden naar het DHV-gebouw in Amersfoort. DHV en de Provincie Utrecht presenteerden samen met Van Zoelen een gevarieerd en inspirerend programma, inclusief een interactief renovatiespel.Dagvoorzitter was Stevelina Overeem van aannemersbedrijf Van Zoelen.

  Met een bezield betoog zette Douwe Jan Joustra van One Planet Architecture Institute de toon van deze middag. Hij verwierp allereerst de visies die uitgaan van risico’s minimaliseren. ‘Dat is de omgekeerde wereld. Hoe komen we tot een positieve ecologischevoetafdruk? Daar draait het om. We hebben de afgelopen eeuwen zo veel ontwikkeld; hoe gebruiken we die kennis en kunde voor een positieve ecologische voetafdruk?’ Zijn antwoord: bijvoorbeeld door een grondstoffenbalans te hanteren, schone energie te gebruiken en door te kiezen voor gesloten kringlopen.

  Van G naar A
  Aansluitend liet Remko Noor van DHV zien hoe duurzaam bouwen in de praktijk vorm kan krijgen. Hij deed uit de doeken hoe een breed pakket aan maatregelen heeft geresulteerd in een duurzaam DHV-kantoorgebouw. Zo kwam er een volledig nieuwe glazen gevel, met HR++ glas en werd het dak extra geïsoleerd. Ook koos DHV voor intelligente en energiezuinige klimaatinstallaties. De integrale aanpak is zo succesvol dat het gebouw van Energielabel G naar Energielabel A is gegaan.

  De markt op
  Na de presentaties gingen de deelnemers zelf aan de slag. Zij kregen de opdracht een gebouw te renoveren en moesten daarvoor letterlijk de markt op. Bij de verschillende stands verzamelden zij informatie over duurzame materialen en technieken, bijvoorbeeld over verantwoord beton en hout en over groene daken. Ook kregen de deelnemers bij elke stand een offerte. Daarop stonden de kosten van de toepassing, en de groene punten die het gebruik ervan opleverde. De uitdaging? Maximaal 100 euro besteden en tegelijkertijd zo veel mogelijk groene punten verzamelen. Een opdracht die aansloeg, want er volgden geanimeerde gesprekken bij de stands en tijdens het beslissingsproces.
  De workshop was een succes. ‘Veel geleerd, op een speelse en luchtige manier.’ ‘Op een prettige manier aan het denken gezet.’ en ‘Lekker actief!’ klonk het bij de afsluitende borrel.

  In de Op Kop-krant volgt een uitgebreider verslag van deze geslaagde middag.