Contact

Aannemersbedrijf van Zoelen bv
Postbus 8079
3503 RB Utrecht

kantoor

Nevadadreef 58,
3565 CC Utrecht

telefoon 030 263 11 11
fax 030 262 32 74
   
e-mail info@vanzoelen.nl
internet www.vanzoelen.nl

ArchiRenovatie

Een renovatieconcept welke duurzaamheid, architectuur en energiebesparing samenbrengt.Downloads

Beleidsverklaring 2016-2019 Algemene inkoop- en onderaannemingsvoorwaarden Algemene voorwaarden voor Aanneming werk Consumentenvoorwaarden Verbouwingen van Stichting Bouwgarant    

Volg ons

RSS-feed
Volg ons op Twitter
Bezoek onze Facebook-pagina

Vacatures

 • Afstudeeropdracht brandpr...
 • Stageplaats assistent wer...
 • Stageplaats assistent uit...

 • > Meer vacatures
  Klik hier voor een grotere foto van Project Kustbossen Kameroen

  Project Kustbossen Kameroen

  Van Zoelen steunt het WWF in haar project in Kameroen. Dit project zorgt voor behoud van de natuurlijke rijkdom van de bosgebieden in de toekomst. Zowel voor de natuur als voor de bevolking. Met de steun van Van Zoelen kan het WWF onderzoek doen naar verantwoord landgebruik en het instellen van beschermde gebieden stimuleren.

  De aanvraag voor erkenning tot Nationaal Park van het Ebo-woud moet alleen nog door de president getekend worden.

  Het Nederlandse bedrijf TRC gaat door met houtproductie volgens FSC® principes ten noorden van het beoogde Nationale Park.
  De samenwerking met de lokale bevolking gaat goed. WWF houdt sinds het behalen van het FSC® certificaat door TRC regelmatig contact over de voortgang van de afgesproken maatregelen onder het FSC® certificaat.

  De stroperij in het Ebo-woud neemt helaas nog niet af. Dit komt deels doordat de jagers in de regio weten dat het een nationaal park kan worden, en dus jagen ‘nu het nog kan’. Deels zijn er ook veel jagers uit andere delen van Kameroen. Vaak zijn dit trieste verhalen van mannen die niets hebben en voor een opdrachtgever op jacht gaan in ruil voor sigaretten en levensmiddelen. Dit wordt ook wel “Bush Meat” genoemd.
  ‘Ebo Forest Research Project, EFRP’, partner van het WWF, heeft om die reden een derde permanent bewaakt kamp opgericht in het beoogde park. De aanwezigheid van het EFRP heeft een duidelijke afschrikwekkende werking op de stropers.

  In augustus hebben het WWF en EFRP een 3-daagse strategische planning gehouden waarbij Jaap van der Waarde, onze “projectleider” in Kameroen, aanwezig was. Gezamenlijk is de strategie bijgesteld, met name om het gebied ook veilig te stellen totdat de aanwijzing tot Nationaal Park komt. Er zijn afspraken gemaakt om de handelaren in “Bush Meat” te bewegen een andere business te zoeken, of hen via justitie aan te pakken. WWF zal financieel gaan bijdragen aan het beheer van een EFRP kamp. Het WWF en EFRP gaan samenwerken in het opzetten van alternatieve vormen van inkomsten in de dorpen waar de meeste jagers vandaan komen.

  Wil je meer reisverslagen van Jaap van der Waarde lezen? Bezoek zijn site http//wnfjaap.waarbenjij.nu