Contact

Aannemersbedrijf van Zoelen bv
Postbus 8079
3503 RB Utrecht

kantoor

Nevadadreef 58,
3565 CC Utrecht

telefoon 030 263 11 11
fax 030 262 32 74
   
e-mail info@vanzoelen.nl
internet www.vanzoelen.nl

ArchiRenovatie

Een renovatieconcept welke duurzaamheid, architectuur en energiebesparing samenbrengt.Downloads

Beleidsverklaring 2016-2019 Algemene inkoop- en onderaannemingsvoorwaarden Algemene voorwaarden voor Aanneming werk Consumentenvoorwaarden Verbouwingen van Stichting Bouwgarant    

Volg ons

RSS-feed
Volg ons op Twitter
Bezoek onze Facebook-pagina

Vacatures

 • Afstudeeropdracht brandpr...
 • Stageplaats assistent wer...
 • Stageplaats assistent uit...

 • > Meer vacatures
  Klik hier voor een grotere foto van Restauratie middeleeuwse boerderij, schapenstal en schaapskooi CNME

  Restauratie middeleeuwse boerderij, schapenstal en schaapskooi CNME

  Een van de grootste rijkdommen van de gemeente Amersfoort is het Landgoed Schothorst. Het landgoed bestaat uit een villa en koetshuis. Daar omheen ligt een park met graslanden, struwelen, bossen en een open water. In dit park bevinden zich een middeleeuwse boerderij, schapenstal en schaapskooi. De middeleeuwse boerderij is een reconstructie gebaseerd op opgravingen in Wijk bij Duurstede en is uniek in Nederland.
  De boerderij, schapenstal en schaapskooi worden door het Centrum van Natuur en Milieu Educatie (CNME) in beheer gehouden. Er worden hier verschillende activiteiten door hun georganiseerd.

   Van Zoelen heeft in opdracht van de gemeente Amersfoort de objecten, die van historische waarde zijn, mogen restaureren. Handmatig zijn er houten kapbalken aan zowel de binnenzijde als ook aan de buitenzijde vervangen. Het riet op de schapenstal is geheel vervangen en het riet op de overige gebouwen is hersteld. Het traditionele vakmanschap met bijbehorend gereedschap is nog steeds aanwezig bij Van Zoelen. Hierbij wordt duurzaamheid in de breedste zin van het woord toegepast in de productie als ook in het bouwproces zelf.

  Met dank aan onze opdrachtgever de gemeente Amersfoort, alle medewerkers van het CNME, Van Eck bedrijfshygiëne en Rietdekkersbedrijf Eggenkamp.