Contact

Aannemersbedrijf van Zoelen bv
Postbus 8079
3503 RB Utrecht

kantoor

Nevadadreef 58,
3565 CC Utrecht

telefoon 030 263 11 11
fax 030 262 32 74
   
e-mail info@vanzoelen.nl
internet www.vanzoelen.nl

ArchiRenovatie

Een renovatieconcept welke duurzaamheid, architectuur en energiebesparing samenbrengt.Downloads

Beleidsverklaring 2016-2019 Algemene inkoop- en onderaannemingsvoorwaarden Algemene voorwaarden voor Aanneming werk Consumentenvoorwaarden Verbouwingen van Stichting Bouwgarant    

Volg ons

RSS-feed
Volg ons op Twitter
Bezoek onze Facebook-pagina

Vacatures

 • Afstudeeropdracht brandpr...
 • Stageplaats assistent wer...
 • Stageplaats assistent uit...

 • > Meer vacatures
  Klik hier voor een grotere foto van Sint Joris en de draak op de Boterwaag te Amersfoort

  Sint Joris en de draak op de Boterwaag te Amersfoort

  De Hof is het grootste plein van de Amersfoortse binnenstad. Het plein maakt deel uit van het Rijksbeschermd gezicht in Amersfoort. Elke vrijdag vind er hier een markt plaats en zijn er enkele bijzondere gebouwen te vinden op de Hof.
  Een van die bijzondere gebouwen is de Boterwaag, ook wel de Boterhal of de Boterbeurs genoemd. Op het gebouw zit een kleine speelklok, waar tijdens het spelen een Sint Joris en de draak naar buiten komen.
  Sint Joris is een heilige uit de 3e eeuw en beschermheilige van de stad Amersfoort. De boterbeurs wordt op de eerste verdieping gebruikt als kantoorruimte voor de haven- en marktmeesters. De begane grond is voorzien van openbare toiletruimtes voor de dagen dat er markt is. 

  Van Zoelen heeft recentelijk de Boterwaag op de Hof te Amersfoort aan de binnenzijde opgeknapt. Het monument is voorzien van een nieuwe pantry, verlichting, vloerbedekking en whitewash geschilderd dakbeschot.De karakteristieke spanten zijn in zijn huidige oorsprong gelaten en opnieuw gelakt. Aan de buitenzijde van het pand is er planmatig onderhoud verricht. Zo is er houtrotherstel uitgevoerd en opnieuw gelakt. Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd onder de verantwoordelijkheid van onze opdrachtgever, de Gemeente Amersfoort.
  De E- en W installatie zijn verzorgd door Strukton Workspere en de bouwactiviteiten door Van Zoelen. Van Zoelen heeft in samenspraak met de markt- en havenmeesters er voor gezorgd dat zij hun dagelijkse werkzaamheden konden blijven uitvoeren tijdens de bouwwerkzaamheden.