Contact

Aannemersbedrijf van Zoelen bv
Postbus 8079
3503 RB Utrecht

kantoor

Nevadadreef 58,
3565 CC Utrecht

telefoon 030 263 11 11
fax 030 262 32 74
   
e-mail info@vanzoelen.nl
internet www.vanzoelen.nl

ArchiRenovatie

Een renovatieconcept welke duurzaamheid, architectuur en energiebesparing samenbrengt.Downloads

Beleidsverklaring 2016-2019 Algemene inkoop- en onderaannemingsvoorwaarden Algemene voorwaarden voor Aanneming werk Consumentenvoorwaarden Verbouwingen van Stichting Bouwgarant    

Volg ons

RSS-feed
Volg ons op Twitter
Bezoek onze Facebook-pagina

Vacatures

 • Afstudeeropdracht brandpr...
 • Stageplaats assistent wer...
 • Stageplaats assistent uit...

 • > Meer vacatures
  Klik hier voor een grotere foto van Authentiek stalen kozijnen in religieus erfgoed te Amersfoort

  Authentiek stalen kozijnen in religieus erfgoed te Amersfoort

  Van Zoelen realiseerde, in opdracht van de gemeente Amersfoort, recentelijk een nieuw tochtportaal in het stadscafé De Observant te Amersfoort. Het tochtprofiel was met authentiek gemaakte stalen en glazen kozijnen.

  Het pand is een religieus erfgoed en staat op de monumentenlijst. Vanaf 1400 vestigde zich een groot aantal kloostergemeenschappen op de braakliggende terreinen tussen de toegangswegen van Amersfoort.

  In 1472 kregen de Franciscanen Minderbroeders de beschikking over een stuk grond langs de Wetswinkel. Aangezien zij de regels van het kloosterleven strikt wilden naleven werden zij dan ook Observanten genoemd.Na de reformatie en de toetreding van Amersfoort tot de Unie van Utrecht verdwenen de observanten uit de stad. In de gebouwen werden andere functies ondergebracht waaronder de Artillerie en genieschool vanaf 1804. Nadat zelfs een sloopvergunning was verleend bleef het gebouw toch behouden en kon het voormalige klooster in 1982 door architect G. Pothoven worden gerestaureerd. Hiermee werd het observantenklooster een symbool voor het actieve monumentenbeleid uit die periode. In de periode 1997-2000 werd het pand verbouwd tot informatie centrum. Ook is het stadscafé vanaf deze periode een toegevoegde waarde voor feesten en bijeenkomsten voor de gemeente Amersfoort en andere zakelijke en feestelijke bijeenkosten.