Contact

Aannemersbedrijf van Zoelen bv
Postbus 8079
3503 RB Utrecht

kantoor

Nevadadreef 58,
3565 CC Utrecht

telefoon 030 263 11 11
fax 030 262 32 74
   
e-mail info@vanzoelen.nl
internet www.vanzoelen.nl

ArchiRenovatie

Een renovatieconcept welke duurzaamheid, architectuur en energiebesparing samenbrengt.Downloads

Beleidsverklaring 2016-2019 Algemene inkoop- en onderaannemingsvoorwaarden Algemene voorwaarden voor Aanneming werk Consumentenvoorwaarden Verbouwingen van Stichting Bouwgarant    

Volg ons

RSS-feed
Volg ons op Twitter
Bezoek onze Facebook-pagina

Vacatures

 • Afstudeeropdracht brandpr...
 • Stageplaats assistent wer...
 • Stageplaats assistent uit...

 • > Meer vacatures
  Klik hier voor een grotere foto van Duurzaam doen, tap je eigen drinkwater

  Duurzaam doen, tap je eigen drinkwater

  Van Zoelen sponsort het watertappunt van de Hogeschool Utrecht (HU). De HU staat, net als Van Zoelen, voor duurzaamheid. Daarom stimuleert de HU het gebruik van kraanwater in plaats van bronwater.
  Het Nederlandse kraanwater is van uitstekende kwaliteit. Bovendien is het gebruik van kraanwater duurzamer dan het gebruik van bronwater. Er zijn immers geen plastic flessen nodig en hoeft niet via vrachtwagen vervoerd te worden. Dit bespaart grondstoffen en verminderd de CO2 uitstoot.

  Reden genoeg om je eigen drinkwater te tappen. Dit kan nu makkelijk en hygiënisch bij het watertappunt van de HU. Dit is in samenwerking met cateraar Sodexo, waterbedrijf Vitens en aannemersbedrijf van zoelen b.v. aangelegd op de faculteit educatie. Het tappunt wordt door Van Zoelen gesponsord, Vitens sponsort de aanleg.

  Sodexo verkoopt gedurende een proefperiode van twee maanden (mei en juni) zogenaamde ‘Dopperflesjes’. De navulbare Dopper, een Nederlands ontwerp, wordt klimaatneutraal geproduceerd en draagt bij aan drinkwaterprojecten in Nepal. De flesjes zijn vrij van BPA en makkelijk schoon te maken.

  Het idee van een duurzaam watertappunt is afkomstig van Jan Hoekstra, student Product Design & Engineering (Faculteit Natuur & Techniek). Hij maakte twee ontwerpen. HU- medewerkers kozen uiteindelijk het winnende ontwerp. Dit ontwerp is nu al prototype  op de Faculteit Educatie  geplaatst. Voor de zomervakantie wordt het watertappunt geëvalueerd. Dan wordt ook bepaald of op de andere faculteiten tappunten komen.

   
  Bron: Hogeschool Utrecht, www.hu.nl 
  Foto’s door Jan Willem Groen