Contact

Aannemersbedrijf van Zoelen bv
Postbus 8079
3503 RB Utrecht

kantoor

Nevadadreef 58,
3565 CC Utrecht

telefoon 030 263 11 11
fax 030 262 32 74
   
e-mail info@vanzoelen.nl
internet www.vanzoelen.nl

ArchiRenovatie

Een renovatieconcept welke duurzaamheid, architectuur en energiebesparing samenbrengt.Downloads

Beleidsverklaring 2016-2019 Algemene inkoop- en onderaannemingsvoorwaarden Algemene voorwaarden voor Aanneming werk Consumentenvoorwaarden Verbouwingen van Stichting Bouwgarant    

Volg ons

RSS-feed
Volg ons op Twitter
Bezoek onze Facebook-pagina

Vacatures

 • Afstudeeropdracht brandpr...
 • Stageplaats assistent wer...
 • Stageplaats assistent uit...

 • > Meer vacatures
  Klik voor een grotere foto van Realisatie DOMunder te Utrecht

  Realisatie DOMunder te Utrecht

  Projectdetails

  Project Realisatie DOM under
  Locatie Utrecht
  Bouwjaar 2013-2014
  Opdrachtgever Stichting Domplein 2013 te Utrecht
  Architect
  Zoekwoorden

  Na vijf jaar intensieve voorbereiding is de bouw van het nieuwe publiekscentrum met de naam DOMunder, op 6 mei 2013 van start gegaan. De werkzaamheden, die voor een groot deel bestaan uit archeologisch onderzoek met een grote opgraving, hebben ruim een jaar in beslag genomen. DOMunder opent op 2 juni 2014 en maakt de rijke, verborgen geschiedenis van het Domplein aanraakbaar en beleefbaar.

  Ter voorbereiding vond er een archeologische proefopgraving plaats om te onderzoeken of en hoe de omvangrijke archeologische resten, die zich onder het plein bevinden, duurzaam behouden kunnen blijven. Al direct na het verwijderen van het funderingszand, onder de huidige bestrating, werden in de stortgrond oude vroegmiddeleeuwse munten aangetroffen. Ook bisschoppen, keizers, legionairs, kanunniken en burgers hebben tastbare sporen achtergelaten. Domplein. DOMunder geeft een ontdekkingstocht langs deze zichtbare en onzichtbare sporen uit het verleden. Het is voor jong en oud een leuke, leerzame manier om in aanraking te komen met de 2000 jarige geschiedenis van Utrecht en het Domplein in het bijzonder.

  Het is voor het eerst in Nederland dat archeologie op deze schaal en permanent voor publiek toegankelijk wordt gemaakt. DOMunder heeft een omvang van 350m² en een diepte van bijna 5 meter. De entree ligt in het hart van het Domplein, tussen de Domtoren en de Domkerk. De wereld onder en boven het plein is verbonden door middel van 3 glazen vensters in de bestrating.
  In augustus 2013 zijn de damwanden voor het toekomstige dek aangebracht en is het middenprofiel gestabiliseerd en geïnjecteerd. Middels een compleet omgekeerd bouwproces over de museumstukken die er al zijn is eerst de wand- en daarna de dakconstructie aangebracht. Het betondek, ongeveer 45cm dik, rust op de damwanden en de pilaarfundamenten van het ingestorte middenschip van de gotische Dom.