Contact

Aannemersbedrijf van Zoelen bv
Postbus 8079
3503 RB Utrecht

kantoor

Nevadadreef 58,
3565 CC Utrecht

telefoon 030 263 11 11
fax 030 262 32 74
   
e-mail info@vanzoelen.nl
internet www.vanzoelen.nl

ArchiRenovatie

Een renovatieconcept welke duurzaamheid, architectuur en energiebesparing samenbrengt.



Downloads

     

Volg ons

RSS-feed
Volg ons op Twitter
Bezoek onze Facebook-pagina

Vacatures

  • Stageplaats assistent wer...
  • Stageplaats assistent uit...
  • BBL of BOL stageplekken

  • > Meer vacatures
    Klik voor een grotere foto van Boekhoven Bosch te Utrecht

    Boekhoven Bosch te Utrecht

    Projectdetails

    Project Boekhoven Bosch
    Locatie Breedstraat te Utrecht
    Bouwjaar 2013-2014
    Opdrachtgever Stichting Mitros te Utrecht
    Architect Versseput architecten te Utrecht
    Zoekwoorden

    In februari van 2012 werd Van Zoelen eerste bij een aanbesteding voor bouwteamaannemer.
    Het project betreft een renovatie/restauratie van 34 appartementen, welke na de renovatie 38 appartementen omvangt.

    Van Zoelen kreeg de opdracht om mee te denken in het voorlopige ontwerp. We zaten vroegtijdig aan tafel met de opdrachtgever en krijgen hierdoor de kans om mee te kijken en te adviseren. Dit zijn mooie kansen in deze tijd gezien het bouwreces.
    Het project Boekhoven Bosch ligt aan de Breedstraat (lapjesmarkt) in Utrecht is reeds in 2007 aangewezen als gemeentelijk monument en op 26 november 2013 is het een jong monument geworden.
    De voorgaande verbouwing dateert van 35-40 jaar geleden. De natuurlijke renovatiecyclus van een woongebouw zoals het Boekhoven Bosch complex is verstreken. Een uitgebreide renovatie is noodzakelijk, omdat de woningen op verschillende onderdelen zijn afgeschreven. De renovatie is ingrijpend. Dit is in het belang van het behoud van het gebouw. De doelstelling is om voor de komende periode van 40-50 jaar het gebouw, door jaarlijks klein onderhoud te plegen, te beheren.

    Alle stalen kozijnen van het complex zullen worden uitgenomen. De kozijnen zullen in de fabriekĀ  gerenoveerd en vermaakt worden naar de nieuwe situatie en vervolgens worden teruggeplaatst. Behoud van de bestaande kozijnen was destijds een eis vanuit de draagkrachtmeting.