Contact

Aannemersbedrijf van Zoelen bv
Postbus 8079
3503 RB Utrecht

kantoor

Nevadadreef 58,
3565 CC Utrecht

telefoon 030 263 11 11
fax 030 262 32 74
   
e-mail info@vanzoelen.nl
internet www.vanzoelen.nl

ArchiRenovatie

Een renovatieconcept welke duurzaamheid, architectuur en energiebesparing samenbrengt.



Downloads

Beleidsverklaring 2016-2019      

Volg ons

RSS-feed
Volg ons op Twitter
Bezoek onze Facebook-pagina

Vacatures

  • Stageplaats assistent wer...
  • Stageplaats assistent uit...
  • BBL of BOL stageplekken

  • > Meer vacatures
    Klik hier voor een grotere foto van Studiocomplex aan de HKU opgeleverd

    Studiocomplex aan de HKU opgeleverd

    Op 30 juni 2016 is het studiocomplex aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) opgeleverd. Dit complex is gerealiseerd volgens onze filosofie Samen Slimmer Bouwen.

    Het Build & Design project was geen alledaagse opdracht gezien de hoge en specifieke eisen ten aanzien van geluidsdichtheid en akoestiek binnen een strikt financieel kader. De uiteindelijk bereikte hoge standaard aan esthetica is het resultaat van een gezamenlijk traject. Zo schittert de techniek door afwezigheid, door de onzichtbare verwerking in de geluidsstudio’s zelf en is dit in de tussenliggende gebruikersruimten/centrale gang zichtbaar.

    Deze fraaie ultramoderne geluidsstudio’s behoren tot de grootste en meest diverse van Nederland. De inpassing van dit stuk techniek is gerealiseerd door het werken met een interactief centraal 3D-BIM model.

    Het 3D model zorgt voor een kwaliteitshoog eindproduct, en tevens bruikbare informatie. De samenwerking tussen de verschillende partijen zorgde voor de juiste discussiepunten die in beginfases van de bouw gevoerd dienden te worden.

    Zo is het staal door Staalbouw Utrecht direct uit het model overgenomen, welke later in 3D ingevuld weer toegevoegd werd aan het totale 3D model. Op deze manier konden eventuele aanpassingen snel wederzijds doorgenomen worden.

    Engie is tevens in de wereld van 3D gedoken door alle E+W systemen in 3D in beeld te brengen. Het lastige voor de installaties was het ontwerp met de schuine wanden, bestaande kolommen, niet haakse wanden en in hoogte verschillende vloergebieden. Beeldvormende clashes en onbereikbare plekken zijn hierdoor uitgebleven.

    Door de vergaande 3D voorbereiding  was het mogelijk alle akoestische delen in onze eigen timmerwerkplaats prefab voor te bereiden. Maar nog belangrijker dan de techniek was dat de opdrachtgever in een vroeg stadium een totaal 3D beeld had van het studiocomplex. De realisatie van het studiocomplex is dan ook een voorbeeldproces in het kader van Samen Slimmer Bouwen.

    Zie bijgaande fotorapportage voor een blik in de bouwfase en het uiteindelijke product.