Contact

Aannemersbedrijf van Zoelen bv
Postbus 8079
3503 RB Utrecht

kantoor

Nevadadreef 58,
3565 CC Utrecht

telefoon 030 263 11 11
fax 030 262 32 74
   
e-mail info@vanzoelen.nl
internet www.vanzoelen.nl

ArchiRenovatie

Een renovatieconcept welke duurzaamheid, architectuur en energiebesparing samenbrengt.



Downloads

Beleidsverklaring 2016-2019      

Volg ons

RSS-feed
Volg ons op Twitter
Bezoek onze Facebook-pagina

Vacatures

  • Stageplaats assistent wer...
  • Stageplaats assistent uit...
  • BBL of BOL stageplekken

  • > Meer vacatures
    Klik voor een grotere foto van Nieuwbouw kantoor SSH Molenstraat te Utrecht

    Nieuwbouw kantoor SSH Molenstraat te Utrecht

    Projectdetails

    Project Nieuwbouw kantoor SSH Molenstraat 3, UtrechtNieuwbouw kantoor SSH Molenstraat 3
    Locatie Utrecht
    Bouwjaar 2015 - 2016
    Opdrachtgever SSH Utrecht te Utrecht
    Architect Architectenbureau Kühne & Co te Rotterdam
    Zoekwoorden

    In opdracht van de Stichting Studenten Huisvesting te Utrecht heeft Van Zoelen de nieuw-bouw van een kantoor aan de Molenstraat 3 te Utrecht gerealiseerd.Wens van de opdracht-gever was dat het pand duurzaam gebouwd werd.

    De nieuwbouw heeft in het midden een poort gekregen, boven de Molenstraatzijde en onder de binnenpleinzijde. Aan weerszijden van de poort zijn entrees gesitueerd voor een van binnen en buiten toegankelijk kantoor. Het kantoor kan opgedeeld worden voor de aparte stichtingen die ook gehuisvest zijn op de Plompetorengracht 9.

    Het nieuwe kantoorpand is ontworpen met duurzame materialen (hoge isolatiewaardes wand, vloer en dak) en moderne technieken: metselwerk met doorstrijkvoeg, hoge Rc-waarde spouwmuur, aluminium kozijnen met HR++glas. Op de zuidzijde met een zonwerende coating, ventilatievoorziening met warmteterugwinning met een rendement van minimaal 75%, verwarming en koeling middels één systeem.

    Doordat de werkzaamheden in de binnenstad plaatsvonden was er weinig ruimte om zware materialen aan te voeren. Daarnaast moest ook nog het parkeerterrein toegankelijk blijven voor de opdrachtgever en was er hierdoor nauwelijks opslagcapaciteit.
    Begin oktober 2015 zijn wij begonnen met het heiwerk. Na een maand bouwen is begin november 2015 het staal ten behoeve van de eerste verdiepingsvloer aangebracht. Hierna werden de kanaalplaten van de eerste verdieping aangebracht.