Contact

Aannemersbedrijf van Zoelen bv
Postbus 8079
3503 RB Utrecht

kantoor

Nevadadreef 58,
3565 CC Utrecht

telefoon 030 263 11 11
fax 030 262 32 74
   
e-mail info@vanzoelen.nl
internet www.vanzoelen.nl

ArchiRenovatie

Een renovatieconcept welke duurzaamheid, architectuur en energiebesparing samenbrengt.



Downloads

     

Volg ons

RSS-feed
Volg ons op Twitter
Bezoek onze Facebook-pagina

Vacatures

  • Stageplaats assistent wer...
  • Stageplaats assistent uit...
  • BBL of BOL stageplekken

  • > Meer vacatures
    Klik voor een grotere foto van Renovatie 38 appartementen Boekhoven Bosch Breedstraat te Utrecht

    Renovatie 38 appartementen Boekhoven Bosch Breedstraat te Utrecht

    Projectdetails

    Project Renovatie 38 appartementen Boekhoven Bosch Breedstraat
    Locatie Utrecht
    Bouwjaar 2013 - 2015
    Opdrachtgever Stichting Mitros te Utrecht
    Architect Versseput architecten te Utrecht
    Zoekwoorden

    In februari van 2012 werd Van Zoelen eerste bij een aanbesteding voor bouwteamaannemer. Het project betrof een renovatie van 34 appartementen, welke na de renovatie 38 appartementen omvatte.

    Van Zoelen kreeg de opdracht om mee te denken in het voorlopige ontwerp. Wij zaten vroegtijdig aan tafel met de opdrachtgever en kregen hierdoor de kans om mee te kijken en te adviseren. Het project Boekhoven Bosch ligt aan de Breedstraat (lapjesmarkt) in Utrecht en is reeds in 2007 aangewezen als gemeentelijk monument en op 26 november 2013 is het een jong monument geworden.

    De voorgaande verbouwing dateert van 35-40 jaar geleden. De natuurlijke renovatiecyclus van een woongebouw zoals het Boekhoven Bosch complex is verstreken. Een uitgebreide renovatie was noodzakelijk, omdat de woningen op verschillende onderdelen zijn afgeschreven. De renovatie was, in het belang van het behoud van het gebouw, ingrijpend. Doelstelling was om voor de komende periode van 40-50 jaar het gebouw, door jaarlijks klein onderhoud te plegen, te beheren.

    Het project betrof renoveren, verbouwen en uitbreiden. Boekhoven Bosch omvatte in beginsel
    34 appartementen. Vanwege het feit dat de bewoners intern geherhuisvest moesten worden,
    is de renovatie opgesplitst in 3 fases. In het renovatieproject hadden wij te maken met 23 bewoonde appartementen en 11 leegstaande appartementen.

    Intern werd 1 appartement opgesplitst en in de huidige hallen werden 3 nieuwe appartementen gerealiseerd. Na de complete realisatie bevatte het project 38 appartementen. De uitbreiding van het aantal appartementen is met behoud van de bewonerswensen en de uitgangspunten van stedenbouw geoptimaliseerd. De uitbreiding op het dak bleef beperkt tot de helft van het dakvlak. Daarnaast zijn er appartementen groter geworden, doordat de binnengalerijen werden vervangen door de buitengalerij, of doordat de ingebogen straatpuien van de begane grond werden vervangen door een rechte buitenpui.

    De opbouwen op het dak zijn enerzijds de vervanging van bestaande opbouwen en anderzijds
    de uitbreiding van de appartementen, gelegen op de tweede verdieping. Inpandig is alle beschik- bare ruimte ingedeeld als appartement. Alle stalen kozijnen van het complex hebben wij uitgenomen. De kozijnen zijn in de fabriek  gerenoveerd en vermaakt naar de nieuwe situatie en vervolgens teruggeplaatst. Behoud van de bestaande kozijnen was destijds een eis vanuit de draagkrachtmeting.