Contact

Aannemersbedrijf van Zoelen bv
Postbus 8079
3503 RB Utrecht

kantoor

Nevadadreef 58,
3565 CC Utrecht

telefoon 030 263 11 11
fax 030 262 32 74
   
e-mail info@vanzoelen.nl
internet www.vanzoelen.nl

ArchiRenovatie

Een renovatieconcept welke duurzaamheid, architectuur en energiebesparing samenbrengt.Downloads

Beleidsverklaring 2016-2019 Algemene inkoop- en onderaannemingsvoorwaarden Algemene voorwaarden voor Aanneming werk Consumentenvoorwaarden Verbouwingen van Stichting Bouwgarant    

Volg ons

RSS-feed
Volg ons op Twitter
Bezoek onze Facebook-pagina

Vacatures

 • Afstudeeropdracht brandpr...
 • Stageplaats assistent wer...
 • Stageplaats assistent uit...

 • > Meer vacatures
  Klik voor een grotere foto van Renovatie Maison de Bonneterie te Den Haag

  Renovatie Maison de Bonneterie te Den Haag

  Projectdetails

  Project enovatie Maison de Bonneterie
  Locatie Den Haag
  Bouwjaar 2015
  Opdrachtgever CBRE Development Services B.V. te Amsterdam en Maison de Bonneterie Onroerend Goed B.V. te Amsterdam
  Architect Kentie en Partners Architecten te Halfweg
  Zoekwoorden

  Door de samenwerking tussen aannemersbedrijf van Zoelen bv en Bouw- en aannemersbedrijf Vios B.V. is gewerkt aan de renovatie van de twee panden van Maison de Bonneterie te Den Haag en Amsterdam. Van Zoelen heeft hierbij het pand in Den Haag ter hand genomen.

  Het ging hierbij om de realisatie van de casco oplevering voor de verhuur van beide panden.

  De volledige renovatie van beide panden werd parallel aan elkaar uitgevoerd. De renovatie omvatte alle verdiepingen van beide panden. De kozijnen en liften moesten worden hersteld, sprinklers geïnstalleerd, beglazing gemonteerd (frames en schermen).

  Deze monumentale panden zó ingrijpend te renoveren naar wens van de H&M, de nieuwe huurder, binnen het scherpe budget en bouwtijd én binnen de kaders van monumentale eisen, dat vroeg om samenwerken! En dat is wat we gedaan hebben. Samen met Maison de Bonneterie, H&M, CBRE, ontwerpende partijen en natuurlijk onze bouwpartner VIOS, hebben we een mooi staaltje werk verricht.

  Zo zijn de monumentale trappen en liften aangepast, roltrappen ingebracht, monumentale betimmeringen en details zijn hersteld en teruggebracht, nieuwe NUTS aansluitingen zijn gerealiseerd, constructieve verbeteringen uitgevoerd en de gehele gebouwschil is aangepakt en verbeterd. Daarnaast zijn veiligheidsvoorzieningen ingebracht voor het winkelend publiek, zoals een fraaie gebogen glasbalustrade op iedere verdieping, waarbij de monumentale balustrade is gehandhaafd en welke nu dient als sierelement binnen het winkelpand. Tenslotte zijn er zeer ingrijpende onderhoudswerken uitgevoerd aan de monumentale gevelkozijnen en lichtkoepels.

  Om in het binnenstedelijk gebied van Den Haag te werken is tevens nauwe samenwerking geweest met de trammaatschappij ten behoeve van het spanningsvrij maken van de bovenleidingen, de gemeentelijke instanties ten behoeve van veiligheid omstanders, het afsluiten van toegangswegen, de brandweer ten behoeve van het brandveilig maken van het monumentale pand, etc. Mede hierdoor zijn ook de roltrappen in 3 nachten geplaatst om zo min mogelijk hinder te veroorzaken voor onder andere het verkeer dat vlak langs het pand kwam.
  De planning is gehaald, de opdrachtgevers Maison de Bonneterie zijn uiterst tevreden en er zijn twee fraaie monumentale panden hersteld met inachtneming van hedendaagse richtlijnen.

  Twee mooie projecten welke dankzij de professionele aanpak van het gehele team weer blikvangers zijn geworden!