Contact

Aannemersbedrijf van Zoelen bv
Postbus 8079
3503 RB Utrecht

kantoor

Nevadadreef 58,
3565 CC Utrecht

telefoon 030 263 11 11
fax 030 262 32 74
   
e-mail info@vanzoelen.nl
internet www.vanzoelen.nl

ArchiRenovatie

Een renovatieconcept welke duurzaamheid, architectuur en energiebesparing samenbrengt.



Downloads

Beleidsverklaring 2016-2019      

Volg ons

RSS-feed
Volg ons op Twitter
Bezoek onze Facebook-pagina

Vacatures

  • Stageplaats assistent wer...
  • Stageplaats assistent uit...
  • BBL of BOL stageplekken

  • > Meer vacatures
    Klik voor een grotere foto van Restauratie Brigittenstraat 20 te Utrecht

    Restauratie Brigittenstraat 20 te Utrecht

    Projectdetails

    Project Restauratie Brigittenstraat 20
    Locatie Utrecht
    Bouwjaar 2015
    Opdrachtgever Het Utrechts Monumenten Fonds te Utrecht
    Architect Peters & Lammerink architecten te Hengelo
    Zoekwoorden

    In opdracht van Stichting Het Utrechts Monumenten Fonds zijn er door Van Zoelen een 8-tal appartementen gerealiseerd aan de Brigittenstraat 20 in het Museumkwartier te Utrecht. Tijdens de Tweede wereldoorlog was in dit pand de telefooncentrale van het Verzet gehuisvest. De werkzaamheden vingen aan in het voorjaar van 2014. De nieuwe huurappartementen hebben 1 of 2 slaapkamers en variëren in grootte van 75 tot 104m².

    De zware balken en de kapconstructie vanuit de Middeleeuwen zijn bewaard gebleven, in de jaren twintig waren er op de begane grond een danszaal en een schermzaal met kleedkamers.

    Er zijn diverse monumentale materialen en objecten gedemonteerd, zoals bijvoorbeeld kozijnen, plinten, deuren etc., deze krijgen weer een nieuw leven. Sommige zijn verwerkt in een ander pand of worden gebruikt tijdens een volgende restauratie.

    Delen van de draagconstructie zijn verstevigd en het stucwerk is aangepakt. Op sommige plaatsen was het zo slecht, dat het 100% afgehaald moest worden. Sommige houten delen zijn vervangen door staal omdat dit als voordeel heeft dat het slanker is dan hout. Houten delen zouden weer gevolgen hebben voor de verdiepingshoogtes en kozijnen en dit was geen goede optie. Verder is het dak aan de buitenzijde geheel geïsoleerd, alsook de gehele kelder.

    De visgraatparketvloer van de oude, vroegere, danszaal is verwijderd en vervolgens opgeslagen en is, nadat de nieuwe constructievloer is aangebracht, weer teruggelegd in het originele patroon. De nieuw gemaakte badkamers en keukens zijn betegeld en al het schilderwerk is aangepakt. Het monument is voorzien van zonnepanelen op het dak, duurzame installaties en zelfs een lift.

    Tevens is het metselwerk van de schoorstenen, de kopgevels, de dakkapellen en de schoorsteenpotten hersteld. Er zijn nieuwe smeedijzeren trapleuningen met trompetneus aangebracht en de balkonconstructie is vernieuwd. Het pand is in juni 2015 opgeleverd.