Contact

Aannemersbedrijf van Zoelen bv
Postbus 8079
3503 RB Utrecht

kantoor

Nevadadreef 58,
3565 CC Utrecht

telefoon 030 263 11 11
fax 030 262 32 74
   
e-mail info@vanzoelen.nl
internet www.vanzoelen.nl

ArchiRenovatie

Een renovatieconcept welke duurzaamheid, architectuur en energiebesparing samenbrengt.Downloads

Beleidsverklaring 2016-2019 Algemene inkoop- en onderaannemingsvoorwaarden Algemene voorwaarden voor Aanneming werk Consumentenvoorwaarden Verbouwingen van Stichting Bouwgarant    

Volg ons

RSS-feed
Volg ons op Twitter
Bezoek onze Facebook-pagina

Vacatures

 • Afstudeeropdracht brandpr...
 • Stageplaats assistent wer...
 • Stageplaats assistent uit...

 • > Meer vacatures
  Klik hier voor een grotere foto van “Integrale brandveiligheid: hoogwaardige zorg voor gebouw en gebruiker”

  “Integrale brandveiligheid: hoogwaardige zorg voor gebouw en gebruiker”

  De noodzaak van het kunnen wonen of werken in een brandveilig gebouw is nog nooit zo actueel geweest. Die verantwoordelijkheid voelt Van Zoelen als geen ander. Het is ook om die reden dat brandveiligheid binnen het bedrijf topprioriteit heeft gekregen. Door de kennis in eigen huis te halen, krijgen opdrachtgevers en gebruikers hoogwaardige zorg op het gebied van bouwkundige integrale brandveiligheid. Halverwege 2017 is Peter van de Vliert als teamleider Brandveiligheid bij Van Zoelen gestart. Samen met hem gaan we in gesprek met Richard Klarenbeek van Woonpartners Midden-Holland voor wie Van Zoelen twee projecten in Waddinxveen zowel installatietechnisch als op gebied van brandveiligheid heeft gerenoveerd.

  Begin 2017 heeft de directie van Van Zoelen een belangrijke stap gezet in de professionalisering van de discipline bouwkundige brandveiligheid. Van Zoelen is zich terdege bewust van de cruciale rol die zij speelt in de keten van het opleveren van brandveilige gebouwen. Daarmee beoogt de aannemer uit Utrecht om brandveiligheid naar een hoger niveau te tillen, zowel intern in de organisatie als extern naar de markt, opdrachtgevers en gebruikers.

  Integrale brandveiligheid
  “Met onze nieuwe discipline brandveiligheid bieden wij onze klanten advies en uitvoering van integrale brandveiligheid binnen onze projecten, zonder tussenkomst van een externe partij”, vertelt Peter. Inmiddels heeft Van Zoelen tien van haar medewerkers opgeleid tot gecertificeerd applicateur en twee tot brandpreventiedeskundige. De keuze om deze discipline in huis te halen, kwam vanuit de overtuiging dat Van Zoelen een bijdrage kan leveren
  aan het brandveiliger maken van gebouwen. Peter: “Onze mensen signaleren ter plekke waar verbetering nodig is op een project. Naast het verrichten van de renovatiewerkzaamheden inspecteren we het gebouw op brandveiligheid, geven een advies over het beheer en onderhoud en voeren het bovendien ook nog eens in eigen beheer uit. Tel daarbij op onze nieuwste investering in een digitale werkomgeving. Noem het een digitaal logboek waarin ook foto’s kunnen worden opgeslagen en die gebruikmaakt van een QR-code. Dat noemen wij de integrale brandveiligheid van Van Zoelen.”

  Mens centraal
  Woonpartners Midden-Holland is als woningcorporatie actief in de gemeenten Waddinxveen, Gouda, Zuidplas en Alphen aan den Rijn en heeft een woningbezit van zo’n 8.000 woningen. Richard Klarenbeek begeleidt het planmatig onderhoud van het woningbezit van de corporatie vanaf de uitvraag van de aanbesteding tot en met de oplevering door de aannemer. Daarbij maken zij gebruik van een vaste pool van aannemers en leveranciers die zij op basis van een aantal parameters, zoals een klantwaarderingscijfer, selecteren. Richard: “Bewoners staan in eerste instantie niet snel te springen om een renovatie van hun woning. Van Zoelen zet net even dat extra stapje door zich in de bewoner te verplaatsen en actief mee te denken in oplossingen.” Peter vult aan: “Het maakt niet uit of het nu onze medewerkers, de opdrachtgever, leverancier of bewoner betreft, bij Van Zoelen staat de mens altijd centraal.”

  Klantgerichte aanpak
  Ook in het kader van de brandveiligheid besteedt Van Zoelen veel aandacht aan de menselijke kant. Peter: “De beste brandveilige oplossing heeft aandacht voor de gebruiker van het gebouw. De mate van zelfredzaamheid van mensen in een noodsituatie is een bepalende factor in de oplossing die we bieden.” Bij twee projecten van Woonpartners Midden-Holland, de Wingerd en de Nicolaas Beetslaan in Waddinxveen, heeft Van Zoelen met betrekking tot brandveiligheid projectadvies op maat gegeven. Beide projecten betreft een flat met woningen in bewoonde staat. Deze woningen stammen uit de jaren ’60 en hadden nog doorlopende schachten tussen de woningen, die in het kader van brandveiligheid niet voldeden en moesten worden aangepakt. Richard: “In plaats van één proefwoning te renoveren heeft Van Zoelen een proefstrang gerenoveerd. Hierdoor kregen we proefondervindelijk een realistisch beeld van de renovatiewerkzaamheden en de impact ervan. Maar nog mooier was dat onvoorziene situaties eerder in het proces zichtbaar werden en proactief konden worden aangepakt in het vervolgtraject.” Peter vult aan: “We hanteren nooit een standaard aanpak. We willen een klant specifieke oplossingen bieden, waarbij wij de zorg voor de brandveiligheid van het gebouw en haar gebruikers delen met de klant.”

   

   

  Dit bericht komt uit de Relatiekrant van Van Zoelen versie April 2018
  Redactie door PINO en Van Zoelen
  Foto door Martin van Welzen