Duurzaamheid

Duurzaamheid is in onze visie: lange termijn denken.

Dat betekent in de eerste plaats dat wij graag een langdurige relatie met zowel klanten als onderaannemers en leveranciers opbouwen. Dat bereiken we door een goed product neer te zetten, maar ook door in een prettige sfeer te bouwen.

Met onze eigen bedrijfsvoering proberen wij aan te sluiten bij de ecologische beperkingen van de aarde. Zo zijn wij bij de Provincie Utrecht Koploper bij het project “Op Kop” met als doelstelling een CO2 neutrale bedrijfsvoering. Wij zijn al een groot stuk op weg met ons milieuvriendelijke kantoorpand. Maar uit onze footprint blijkt dat driekwart van onze uitstoot door ons wagenpark wordt veroorzaakt. Vanaf 2009 worden nieuwe (lease) auto’s alleen met A of B label aangeschaft, en de busjes voor de timmerlieden worden geleidelijk vervangen door caddy’s op aardgas. Eind 2010 zijn de eerste 2 aardgas caddy’s aangeschaft, alsmede een op aardgas rijdende vrachtwagen.

Ook kijken wij buiten de grenzen en helpen in Ghana aan het realiseren van een gezondheidskliniek en scholen, mede in samenwerking met de Holland Ghana Foundation. Via het WNF steunen wij het behoud van bossen in Kameroen.

Als eerste aannemer in Nederland zijn wij als bedrijf FSC® gecertificeerd. Dit betekent dat wij in elk FSC-project kunnen uitvoeren en garanderen. FSC staat voor goed bosbeheer, respect voor mensen, planten en dieren.

De ontwikkelingen in duurzame technieken gaan zeer snel. Om deze bij te kunnen houden én om een duurzame bouwoplossing te kunnen creëren voor bestaande of nieuwbouw utiliteit, hebben wij een Van Zoelen Groen team.

In overleg met de opdrachtgever proberen wij zoveel mogelijk gebruik te maken van FSC hout en andere duurzame materialen, scheiden wij zoveel mogelijk afval en proberen wij het energieverbruik rondom het bouwen te beperken.